Boldea e mai periculos în puşcărie decât în libertate!

Film în care joacă Boldea, Troacă Ciafalon şi Cărare

Daniel Troacă este subofiţer la UM 01551 Galaţi şi a fost coleg de cameră-celulă în arestul IPJ Galaţi cu Mihail Boldea.
Dar mie parcă îmi miroase că acest Troacă e omul acoperit al unor servicii care dirijează DNA. În sfârşit, Boldea, cel care vrea să iasă, totuşi, tânăr din puşcărie, trimite în 14.05.2012 un AUTODENUNŢ la DNA-ST Galaţi, unde Gh. Ivan ţine în nelucrare Dosarul AVIASAN din 2008. Din denunţ rezultă că Daniel Troacă i-a promis (ei, na, s-a prostit Şarpele cu Ochelari?!- adică Boldea) că în schimbul a 400.000 ron (circa 100.000 de euro), va interveni pe lângă Ion Ciafalon, procuror şef al DIICOT – ST Galaţi şi pe lângă procurorul de caz care l-a trimis pe Boldea în instanţă, controversatul Sorin Cărare, astfel încât aceştia să nu mai solicite în instanţă prelungirea arestării preventive pentru Boldea, în Dosarul nr. 88/D/P/2009.

În două luni, Rechizitoriul a fost gata

După ce a pierdut teren masiv în plan profesional, vizibilitate în faţa structurilor centrale şi în mass media naţională, întrucât alde Cărare şi Ciafalon l-au găbjit pe Boldea în timp ce Ivan se făcea că lucrează de patru ani în Tunul AVIASAN, iată că a sosit momentul ca DNA-ST Galaţi să redevină ST Ivan! Aşa că, în 24.07.2012, Gh. Ivan verifică legalitatea Rechizitoriului întocmit în 23 iulie în Dosarul nr. 166/P/2012, de către procurorii Diana Alexandru şi dr. Mihaela Agheniţei, prin care acestea dispun trimiterea în judecată a inculpaţilor Daniel Troacă, N. Marin, administrator al SC Kartoum Decor SRL Galaţi şi disjung cauza în ce-i priveşte pe comisarul şef de poliţie Florin Olaru, acuzat de dublu trafic de influenţă, el făcând intervenţii pentru eliberarea din arest a lui Daniel Troacă şi Mihail Boldea, precum şi faţă de procurorii Ion Ciafalon şi Sorin Cărare, şi faţă de ofiţerul judiciarist Valentin Mijireanu de la BCCO Galaţi, în vederea continuării cercetării de către DNA-ST Galaţi. Aşadar toţi sunt acum butoane în mâna răzbunătoare şi la cheremul orgoliilor profesionale ale lui Gh. Ivan.  Dar, să dea Dumnezeu să aibă dreptate şi să nu fie o FĂCĂTURĂ A RANCHIUNII.
Boldea primeşte NUP de la Ivan pentru cumpărare de influenţă (???), iar N. Marin interdicţia de a părăsi ţara.

Martori acoperiţi şi cheltuieli de 10.400 ron

În acest dosar au fost folosiţi şi martori acoperiţi, chiar investigatori acoperiţi. Deci, Boldea devine martor din cumpărător  de influenţă, şi e însoţit de o cohortă de alţi martori puşcăriabili ca şi el: Adrian Chelaru, aflat în arestul IPJ, Lucian Macovei Guraliu, Andreea Guja, Mihaela Barabanciuc, Mircea Bivol, precum şi  „George Ichim", investigator acoperit al DNA-ST Galaţi.
Prezentaţi în instanţă cu propunerea de reţinere pentru 24 de ore, Curtea de Apel Galaţi a dispus reţinerea lui Troacă şi Marin pentru 29 de zile, adică până 03.08.2012.
Cheltuielile de 10.400 ron rămân în sarcina lui Troacă şi Marin, banii fiind risipiţi cam aşa, dar şi blătuiţi cu titlul de ALTE CHELTUIELI – fix 4000 ron!
Restul, 400 onorarii apărători din oficiu şi 6000 ron contravaloarea interceptărilor telefonice şi în ambiental.

Pe Malnaş a încăput şi investigatorul acoperit „George Ichim"!

După disjungere, Ciafalon şi Cărare sunt cercetaţi penal de către DNA-ST Ivan pentru LUARE DE MITĂ, ACCEPTAREA PROMISIUNII, ORI NERESPINGEREA EI, miza fiind 400.000 de ron ai lui Boldea.
Aşa cum am mai spus, ÎNTÂMPLAREA a făcut ca Troacă să NIMEREASCĂ în aceeaşi celulă cu Boldea, în arestul IPJ Galaţi.
Acesta i-a prestins lui Boldea 400.000 de ron pentru a interveni pe lângă procurorii DIICOT.
(urmare din pagina 1)
Atenţie, în 14.05.2012 Boldea face DENUNŢUL legat de mita de 400.000 lei. În 18.05.2012, Troacă este pus în libertate sub control judiciar! El ia imediat legătura cu comisarul şef Florin Olaru din IPJ Galaţi, care, cică, îi este prieten de zece ani de zile. La vorbitor, Troacă i-a povestit lui Boldea că a discutat cu Olaru în biroul lui Ciafalon şi că acesta a fost de acord la fel şi Cărare care „SE ÎNDUPLECĂ MAI GREU".
În 09.06.2012 Troacă îi comunică lui Boldea că se va întâlni pe vasul Malnaş cu Florin Olaru şi cu unul dintre procurorii DIICOT-ST Galaţi. La discuţii a participat şi investigatorul acoperit al DNA-ST Ivan, „George Ichim".
Aici se cam rupe filmul în Rechizitoriu, Troacă jucând din ce în ce mai pregnat rolul unei unelte a DNA-Structura cui o fi!

Cărare către Troacă: vezi-ţi de familia ta!

Dar vom risipi curând şi această ceaţă tendenţioasă. Până atunci, însă, să recurgem la interceptări, că tot ne-au costat 6000+4000 ron! Din acestea a rezultat că în 12.06.2012, Troacă a fost audiat la DIICOT în legătură cu denunţul lui Boldea, prilej cu care procurorul Sorin Cărare i-a transmis „să îşi vadă de familia lui (are şi un copil minor – n.a.) şi să nu-l mai ajute pe Boldea", că altfel îi vor face lui greutăţi". Tot din interceptări a rezultat că Troacă îi povestea avocatei sale că procurorul Sorin Cărare la ameninţat, cerându-i să nu-l mai ajute pe Boldea. De altfel, într-o declaraţie dată la DNA, Cărare recunoaşte întâlnirea cu Troacă într-un birou al DIICOT-ST Galaţi.
Mă tot întreb ce naiba o fi în mintea lui Cărare, atâta timp cât s-a insinuat în două rânduri la căpătâiul defunctului tată a lui Boldea, făcând figuraţie şi paradă de forţă, căci a venit flancat de jandarmi şi a mai şi fumat ca un tractorist de asfalt în sala de priveghere. Degeaba i-au reproşat rudele decedatului că îi sfidează, el a ţinut morţiş să „fileze" şi a doua zi ceremonia, motivându-şi prezenţa în zonă printr-un moft propriu. Dar eu cred că procurorul Cărare face exces de funcţie şi de zel cum a mai pozat şi în alte dosare, dându-se în spectacol cu public, înarmat şi agresiv ca în vestul sălbatic.
Nu aşa voiam să închei, nu acestea sunt concluziile acestui nou caz în care războinicul luminii, Gh. Ivan, stinge lumina.
Repet, fie revenim urgent cu o ediţie superspecială, fie la termenul de joi, 6 septembrie, după vacanţa judecătorească.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *