Claponul melancolic (II)

Credeam şi eu ca tot românul că, după ce a primit un dos de palmă peste gură, claponul melancolic se va recupera în faţa conştiinţei sale (care lipseşte cu desăvârşire, deoarece s-a născut eliptic) încercând să-şi imagineze cum i-ar fi stat dacă, prin absurd vorbind, şi-ar fi văzut de ale lui (aleluia!) adică de coteţul în care cotcodăceşte deşi se pretinde cocoş şi îşi încearcă ouăle cu ciocul. Dar n-a fost să fie. Ca orice semidoct cu lecturi nedigerate şi refuzat de presa scrisă (că doar se pretinde şi el scriitor !) s-a repezit să ne dea chipurile câteva replici pe internet (de fapt nişte golănisme de cartier) acolo unde nici agramatismele cu care este familiarizat nu-i aparţin şi unde goagăletriştii, mari amatori de idei şi inteligenţe furate, încearcă să socializeze şi să se solidarizeze între ei. Sărăcia de limbaj şi lecturile precare alături de lipsa oricăror argumente logice îi evidenţiază culoarea veninului şi simulează vocaţia autentică de care face atâta paradă el şi anonimii lui susţinători. Este, dacă vreţi, una din definiţiile imposturii a celui care lasă impresia că gândeşte în pofida evidenţei.

          Am spune : este un amator, un falsificator de valori sau un client politic pus în slujba unor diversiuni. Dar impunerea cu orice preţ a imposturii susţinută de comilitoni conjuncturali, acreditaţi politic sau financiar de nişte troglodiţi ajunşi şi ei în funcţie de decizie, pe aceleaşi căi, are drept ţintă instalarea unui climat cultural îndoielnic şi pervers. Analfabetismul cultural a căpătat astăzi statut de doctorat iresponsabil.

          De la Ventura şi până la claponul melancolic e o potecuţă sinistră pe care se aventurează inconştient tot felul de cârtiţe, păianjeni şi lilieci şi toate se găinăresc pe unde apucă, dar mai ales în frumoasa grădină a limbii române.

                                                                           

În numărul viitor: De la I-kratcoe la miachiznak sau un guvern acreditat de Voronin.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *