Criminalul Cadar a fost împrumutat de ex-prefectul Florea cu 10 miliarde de lei

Când am citit în declaraţia de avere a subprefectului şi apoi prefectului Paul Florea cum că a acordat un împrumut de 10 miliarde de lei vechi fiului lui Mircea Cadar, am rămas siderat.
Cu primul prilej l-am abordat pe mister Pol şi l-am întrebat de ce a făcut o astfel de gafă, mai ales şi numind persoana căreia i-a acordat o astfel de uriaşă sumă de bani cu titlu de împrumut? Mi-a răspuns cu o firească seninătate că aceasta fiind situaţia reală, a trecut-o şi în declaraţia de avere.
Mircea Cadar, un jeg de afacerist, nu „om de afaceri" cum îl răsfaţă ziarizdele de serviciu, a dat tunuri uriaşe în Sidex şi la Clubul Oţelul, când directori, erau de-alde Nicolae şi Moglan, iar la  Club erau MM Stoica şi M Stan. El făcea, chipurile, deratizări, dezinsecţii şi igienizări de sute de milioane de lei pe lună, facturile fiindu-i decontate cu porcoiul. Despre aceste golănii am scris în Imparţial, unde eram director general şi deţineam 55% din firma care îl edita (până mi-a fost furat totul după 10 ani de muncă de nişte jeguri gen Cadar), fapt care mi-a atras furia lui Cadar. La un an după aceasta, am reluat subiectul (în anul 2001), când am înfiinţat Impact-est, şi în România liberă, unde fusesem angajat corespondent zonal.
Sediul Impact-est îl aveam pe strada Portului, la parter de bloc, peste stradă fiind parcul, Dunărea şi, mai mereu, ancorată nava AFDJ, Semnal 4. Mircea Cadar m-a pândit când am ieşit din redacţie şi-a oprit Mercedesul în mijlocul străzii (pe banda 2) şi a început să mă înjure şi să mă ameninţe, apoi a încercat să mă lovească, dar i s-a făcut rău, a făcut spume la gură şi i-am oferit tot eu o sticlă cu apă din redacţie. Toată lumea de la blocuri ieşise la balcoane, iar marinarii de pe Semnal 4 se adunaseră ciotcă pe puntea dinspre oraş. Cadar mă ameninţa şi-mi spunea că el e nebun, are carnet roşu, că el a făcut trafic de armament în Iugoslavia şi că dacă voia mă făcea şi-mi punea droguri în maşină şi că nu-i pasă de poliţie şi că se pişă şi pe generalul Ionescu (fost şef IPJ Galaţi-n.a.) şi pe Luca Iamandi, pe atunci comandatul IPJ,  pentru că el îl are la mână şi are şi CARNET ROŞU.
Atunci, regretatul Petre-Mihai Băcanu, fostul redactor şef al cotidianului România Liberă, m-a sfătuit să nu mă pun cu nebunul şi să abandonez subiectul Cadar, viaţa mea fiind mai importantă decât o dezvăluire senzaţională prin presă.

Beizadeaua nu putea fi decât un interlop

 Vinovat în faţa lui Dumnezeu şi a lumii pentru oribila crimă este, fără discuţie, autorul acesteia, Dan Cadar. Dar vinovatul moral este tatăl său, Mircea Cadar, care l-a încurajat în rele şi l-a suprafinanţat încât fiu-su, dintr-un nimeni cu bani, a dorit să se afirme cât mai mult, ajungând proxenet, traficant de maşini de lux, de carne vie, de droguri (inclusiv consumator), până a sfârşit prin a deveni fiară, asasin, criminal sadic. La fel de vinovate sunt şi autorităţile, organele abilitate din Republicuţa Galaţi pentru că nu l-au băgat la timp la puşcărie, aşa cum au făcut  organele din Ungaria şi Italia. Nu, ale noastre l-au încurajat în libertatea lui de dincolo de lege, până, iată, a devenit victima definitivă a tatălui său şi a acestor autorităţi pasive. Asta pentru că le-a plăcut să ciugulească din palma lui Cadar, să se înfrupte din fetiţele de la barele stabilimentelor lui Cadar şi pentru că acesta era informatorul procurorilor DIICOT-ST Galaţi şi ai poliţiştilor de la crimă organizată şi antidrog. Aşa au picat în plasa lor beizadele cu nume de răsunet, gen Cristi Lichiardopol (fie-i ţărâna uşoară lui nea Emil Lichiardopol), L.A.A., D.N.D. etc. Pe acest fundal, infractorul a crescut în beizadeaua Cadar până a atins maximul: crima.

Şi eu nu cred o iotă că Mircea Cadar a sunat imediat la 112. Păi crima a fost comisă pe la orele 2-3 dimineaţa, el declară că fiul său l-a anunţat dimineaţa, iar el cică a sunat imediat la 112, care 112 a trimis echipajul pe la ora 14,00!!!.

În ce priveşte povestea cu scândura cu care a fost bătut în cap când era mic şi în ce priveşte consumul de droguri, eu cred că tatăl încearcă să salveze acum ce trebuia să salveze în urmă cu 10 ani la fiul său.

A o da acum pe CARNET ROŞU, ca circumstanţe atenuante, e grav, e la fel de criminal ca şi educaţia pe care NU i-a dat-o.

Imaginaţi-vă ca un ins ca Mircea Cadar a ajuns prin bani murdari, dar necesari unuia ca Mircea Toader, să urce prin pedele până la demnitatea de consilier judeţean, poziţie din care controla mulţi membri pedele, numiţi directori în diseminate.

Pe acest fundal al lipsei de morală şi de minimă educaţie, de neimplicare a autorităţilor şi organelor abilitate ale statului în aplicarea legilor, victimele, căci şi aici avem cel puţin două-tânăra asasinată şi criminalul – se vor înmulţi în progresie geometrică.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *