CroniCarii de rumeguş

Cine trece pe strada Oltului nu poate să nu remarce imbecilitatea proiectului de reabilitare a străzii (anul 2011) și idioțenia „specialiștilor" din Primărie care au parafat execuția unui astfel de proiect tâmpit. Trei argumente: 1.nu există un trotuar propriuzis, ci o improvizație strivită de clădirile și depozitele din zonă; 2. Locurile de parcare sunt o țicneală patentată, căci mașinile nu încap nici pe lat, nici pe îngust; 3. Deși e traseu de microbuze, pe toată strada Oltului nu s-au gândit stații,  deci stai băi nene și așteaptă în spatele microbuzului la coadă, până când am eu chef să plec din stație, dă-te la dreacu!

Au trecut  7 ani, 9 luni și 7 zile de când am semnalat administratorului blocului Cristal, salariat al Prefecturii, că tot spatele blocului plin de instituții publice deconcentrate este invadat de bălării-oțetari, corcoduși, duzi și gladiță-și că burlanele sparte varsă apa pe pereți. Și că nu există punct de colectare a gunoaielor. Și nici parcare sau un simulacru de parcare pentru zecile de instituții care hălăduiesc în bloc. Și că nu mai există trotuare. Evident, am scris degeaba, dar continuăm, pentru că asta este misiunea ziaristului găozar în regimul uselist, cu prefecți politruci și cu Prefectura organizație de zonă – să scrie fără rost. 

Ce chestie, domle, fina lui Băse de la Piscu nu e invitată la nunta lu Eba. Cum că pe lista de invitați la „nunta anului" n-are loc și ruda prin alianță, Mihaela Cătălina,  botezată de preşedinte în 2006, pe când își petrecea inundațiile la Siret. Chestia și mai groasă e că pe lista de priorități a presei de corespondență din Galați încap astfel de știfturi de rahat. Da te pui cu audiențele și cu gustul public? Iată o mostră de text care lasă crăcănat auditoriul abrutizat de atâta anticorupție și civism: „Noi ne bucurăm tare mult că a câştigat acum, la referendum, că e un om bun, care numai bine a făcut pentru ţară. Ne-am rugat şi la biserică să câştige şi uite că Dumnezeu a ţinut cu el", a spus Nicoleta Dumitrache. Abisal! Fundamental, pentru propășirea muncipiului și județului!

Dispar containerele din plastic prost, pentru colectarea selectivă. Să recapitulăm: s-au cumpărat cele mai ieftine containere, au fost amplasate în dorul lelii oriunde, deci huliganul comunitar a recepționat mesajul. Să le dăm foc. Și ard bine, deși sunt ignifuge. Așa a rămas Continentalul-Billa din Țiglina 3 fără colectare selectivă. Parcă mai contează trei containere topite și date la reciclat pe lângă alte 63 dispărute deja și raportate la Consiliul Local? Hai să trăiești, băi directore de 120 de milioane pe lună! (Ion Ionescu Armani Ecosal)

 

Hopa, uite alte cifre de la Ion Ionescu Armani Ecosal, despre câini și banii tocați în mod cretin, la „gestionarea"unei clare nesimțiri comunitare – adică nesimțirea de a lăsa în libertate haite nesfârșite de câini vagabonzi și pisici, că doar au și ei dreptul la viață.  „Vedem câinii, îi prindem şi îi cazăm în padocul Primăriei. Le oferim îngrijire şi hrană timp de două săptămâni, după care, dacă nimeni nu îi adoptă, îi eutanasiem şi îi ducem la crematoriul de la Măcin. De exemplu, anul trecut, în padocul Primăriei au ajuns 3.300 de câini, din care aproape 90% au fost deja eutanasiați. Pentru sterilizarea unui câine mascul, Primăria cheltuiește între 80 de lei și 100 de lei. La aceste costuri se adaugă preţul tranchilizantului folosit la capturare, tratamentul de deparazitare și mâncarea.  Alți 150 de lei. Eutanasierea unui câine costă municipalitatea doar 18 lei. "E lege că nu e voie cu eutanasierea. Da e voie să tocăm banii comunității aiurea? Na, dați lege și pentru asta!

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *