CroniCarii de rumeguº

Noul Galaţi pare să aibă personalitatea lui inconfundabilă şi la capitolul mirosuri pestilenţiale la ceas de promenadă. Martorii spun seară de seară că ar fi miros de porcărie, alţii spun că duhneşte a canalizare desfundată, alţii merg până acolo încât zic că pute ca în parcul de la Rondou, zis Cloşca. Alţii merg prea departe cu imaginaţia şi zic că şi în centru pute ca într-un veceu ecologic de vară nespălat de o lună, cum e tradiţia la Galaţi. Sau este foarte probabil că se fac probe la noul digestor crescut la staţia de epurare de la Gura Siretului, după finalizarea proiectului ISPA. Aveţi de unde alege explicaţii, nu vă buluciţi! Chestie de gustibus, chiar că nu merită să disputandum.

Care este viitorul pedelismului la Galaţi? Unii spun că numai tandemul Resmeriţă-Ciumacenco. Hm! La cât de mari luzeri sunt cei doi, şi cât de precari sunt la caracter, se poate să aibă dreptate. Ce ne facem însă cu Mircică, cel mai mare şi mai tare luzăr. Insul acesta neinspirat  nu se lasă dus, băi nene! Noi nu-l vrem, ei nu-l vreau, dar el, nu şi nu! Vrea şef , chiar dacă filiala pute a cadavru politic. Tot mai buună-i descompunerea în feuda mea!

Ha,ha, ha, era de aşteptat! Primăria municipiului Galaţi şi Consiliului Judeţului au căzut de acord.Noul Galaţi se va construi, dar fără  clădirea viitorului Muzeu de Arte Vizuale în Parcul Rizer. După cum au fost alocate fondurile, viitorul muzeu ar fi trebuit construit după reamenajarea parcului, pentru care a fost alocată suma 4,7 milioane lei. Sigur, cu distrugerea parcului betonat acum cu spor de  Pallegrini. E încă un eşec al noului urbanism de dinainte de apariţia PUG. După, va fi şi mai şi. 

Ei, alo, gata cu miştocăreala pe seama lui Adetin Picu Roman! Nu se mai pune problema, acum Picu a picat mare şef la municipala de la Galaţi a poporului Dan Diaconescu. E drept că despre poporul DD se pot face multe băşcălii, da orşicât. Partidul e în creştere, ambiţiile lui Picu urcă şi ele, parcă văd că o să vă vină râsu-plânsu când vom afla că uluitorul Picu a ajuns peste noapte deputat sau senator al poporului alienaţilor DD. Sigur, după ce bagă cuţitele în spatele celor care au făcut ca PPDD să fie la Galaţi ce este: Titi Ene şi Cătălin Poalelungi. Dar asta e un fleac la experienţa lui Adetin.

Au trecut  7 ani, 9 luni şi 14 zile de când am semnalat administratorului blocului Cristal, salariat al Prefecturii, că tot spatele blocului plin de instituţii publice deconcentrate este invadat de bălării-oţetari, corcoduşi, duzi şi gladiţă-şi că burlanele sparte varsă apa pe pereţi. Şi că nu există punct de colectare a gunoaielor. Şi nici parcare sau un simulacru de parcare pentru zecile de instituţii care hălăduiesc în bloc. Şi că nu mai există trotuare. Evident, am scris degeaba, dar continuăm, pentru că asta este misiunea ziaristului găozar în regimul Băsescu, cu prefecţi politruci şi cu Prefectura organizaţie de partid de zonă -să scrie fără rost.  

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *