Dacã Bãsescu era ºef pe Titanic, nu se scufunda, dar lua foc

Reporter: După Dictatul de la Berlin, poporului îi place mersul târâş-grăpiş prin praful crizelor iscate de marea ciuruială de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Cum vă petreceţi Noua Epocă Băsescu?

Gabriela Iordăchiţă: Nu petrecem, pentru că statistica ne dă bătăi de cap.Încă din martie 2002, când am aflat de la recensământul de atunci că România avea 21 680 974 persoane. Din care copii sub 14 ani, 3 465 169. Copii de 14 ani-355 343. Copii între 15 şi 19 ani, 1 636 337. Dacă facem un calcul simplu, o simplă adunare, vedem că sunt peste 4,5 milioane de copii. În 2011, Institutul Naţional de Statistică a recenzat 19 042 963 persoane. Făcând comparaţie cu listele prezentate la referendum, a rezultat că sunt 17 984 621 de persoane cu drept de vot. Diferenţa dintre 19 milioane şi 17 milioane este foarte mică. Asta arată că pe liste sunt foarte multe persoane care nu mai există în statistici. Ori au decedat, ori s-au stabilit în altă ţară. La referendum s-a lucrat cu liste pline de persoane care nu mai există. După listele de la referendum, avem doar un milion şi ceva de copii, ceeea ce este imposibil din punct de vedere statistic.

Rep.: Natalitatea a scăzut!?

G.I.: Nu putea să scadă de la 4,5 milioane în 2002, la 1milion şi ceva în 2012. Este imposibil! S-a lucrat pe liste intenţionat eronate. Asta denotă că procentul de 50% plus 1 este mult mai mare decât în realitate. Referendumul este valid. Conform analizelor, conform scăderii demografice, conform datelor publice de pe saitul INS, ar trebui să avem peste 3 milioane de copii. Scăzând din 19 milioane cele 3 milioane de copii, avem cifra reală a votanţilor de pe liste:16 042 963 persoane. Rezultă şi numărul de persoane de umplutură puse pe liste-2 milioane. Spun încă odată:referendumul este valid!

Dumitru Ivan: Asta înseamnă că partidele din USL nu au făcut nimic. Ce au făcut ei? Pentru ce mai avem partide?

G.I.: Au fost prea siguri că rezultatul va fi fulminant, şi siguranţa s-a întors ca un bumerang.

D.I.: Dacă se poate demonstra asta…Înseamnă că presiunea străzii este singura soluţie. În România, dacă nu este o masă enormă în stradă, nu se întâmplă nimic.

Rep.: Românilor le place să fie minţiţi. Le dai ceva băutură, seminţe de dovleac la meciul de fotbal şi sunt sclavii perfecţi pentru o Europă a şmecherilor cu ştaif.

Eugen Stamate: Eu am petrecut bine referendumul…E interesantă şi ipoteza doamnişoarei psiho-sociolog, cred că vor apărea elemente şi tertipuri pe această luptă politică…A fost o bătălie politică între două grupări, e clar, o grupare de stânga bine structurată, cu o campanie puţin cam agresivă, şi o campanie şmecherească, pe la colţuri, pe la stânga şi pe la dreapta…Unii au câştigat, alţii au pierdut. Asta-i viaţa! Trebuie să căutăm soluţii şi să mergem înainte.Ne trebuie linişte, ne trebuie pace, nu ce spunea dl Ivan, sânge, război…

D.I.: Nu am spus asta. Eu am spus să ieşim în stradă pentru a nu se vărsa sânge.

E.S.: Noi avem treabă cu seceta, cu irigaţiile…Şi noi ridicăm tot felul…

Rep.: Şi dv aveţi în programul politic un punct numit ecologie politică.De asta ar trebui să susţineţi acţiunea:„Jos Băsescu!"

E.S.: Eu nu intru în bătălia celor doi mari giganţi!

Rep.: Dar dv nu vă simţiţi ciuruit?

E.S.: Eu am să mă implic la alegerile din toamnă.Acum n-a ieşit cvorumul…A fost un preşedinte dezastruos, a adus numai prejudicii, dar asta-i viaţa, nu putem face nimic! Alegerile au fost corecte, românii au spus clar. Sunt foarte mulţi indolenţi, nepăsători, cred că pe 30% din populaţie n-o interesează alegerile.Ar trebui să avem vot obligatoriu. Şi în demopcraţiile bine înţepenite, votul este obligatoriu. Dar cheltuim mulţi bani cu votul…

G.I.: Eu sunt dezamăgită de şmechereala cu care preşedintele ne-a minţit şi s-a jucat cu destinele a milioane de români. Eu cred că referendumul este valid. Se poate demonstra.  Băsescu este un „tullius destructivus", dezbină, distruge, taie speranţe, ne vrea cu capul plecat, umiliţi, nu-şi iubeşte cetăţenii, e în luptă cu oamenii pe care ar trebui să-i apere. Listele sunt umflate, au fost interese. Problemele sunt cu recensământul. Nu e gata nici acum, cred că a fost intenţia de a fi în avantajul cuiva. E clar în avantajul cui.

E.S.: Cred că USL s-a grăbit. Nu au fost gata nici măcar evidenţele de la INS, au pierdut cu suspendarea preşedintelui, au fost prea agresivi. „Execută-l!, „Taie-i gâtul!", „Arde-l pe chior!"

G.I.: Eu nu am auzit în dezbaterile publice astfel de discuţii. Problema este că au fost aşteptări foarte mari şi nu s-au împlinit.

E.S.:   Chestia este că 30% din populaţie nu vine la vot. 11% au votat proBăsescu. Diferenţa dintre  56% la alegerile locale şi 46% cât au luat acum dă 10%. Şi cu 11% dă cam 22%. Atât are Băsescu.

G.I.: Nu-i adevărat! O persoană care stă acasă nu vrea să se implice politic. Dar asta nu înseamnă că …

E.S.: E jale la ţară, în satul românesc. Ne aruncă pisici pe faţă. Hai să construim de jos.

Rep.: Dar îl credeţi capabil pe Băsescu să lanseze un mesaj de genul:„E secetă, hai să construim canale de irigaţii!" N-a făcut-o timp de 7 ani.

G.I.: E prea malefic ca să poată lansa astfel de lucruri. Oamenii nu mai cred în el. Sunt 7,4 milioane care au spus DA demiterii. Băsescu nu mai poate fi niciodată Albă ca Zăpada. Oamenii care n-au votat nu se implică niciodată, la nici un vot. Nu se implică. Nici în sat, nici în oraş, nu au cultură politică, sunt în jur de 20-25%, şi nu sunt capabili să interpreteze un mesaj politic.

D.I.: Cred că şi varianta Diaconescu sau varianta Geoană era mai bună decât varianta Băsescu. Băsescu urăşte populaţia.

Rep.: Băsescu e ciuruit, dar e greu de clintit.

D.I.: Dacă toţi cei care au votat ar ieşi în stradă, Băsescu ar pleca. O zi, două, o lună, Băsescu şi-ar lua vaporul şi ar pleca.

E.S.: Băsescu oricum va pleca. Să-l lăsăm să-şi vadă de treaba lui.

G.I.: Cum adică, să-l lăsăm bătându-şi joc de economia ţării, şi de oameni?

E.S.: Fostul Primar al Galaţiului spunea o chestie foarte importantă:„Dle, a tebuit să câştig al treilea mandat de Primar ca să duc la îndeplinire promisiunea făcută în primul mandat. Ca să rezolv problema cu ISPA. Că ne-au întors, că au pus talpă…Hai să construim, să punem osul la muncă, nu doar să ţipăm.

G.I.: Se munceşte foarte mult. La noi speranţa de viaţă este foarte mică.Se munceşte fizic, speranţa de viaţă este la noi de 69 de ani, în Italia este de 80 de ani. În statele europene se depăşeşte 83 de ani.

Rep.: Dacă Băsescu era şef pe Titanic, Titanicul nu se scufunda?

G.I.: Nu se scufunda, dar lua foc. Ha, ha! Cât timp şef în fruntea statului va fi Băsescu, în România  nu va fi linişte şi nici înţelegere. Nici calm, nici prosperitate. România  va fi în continuare jefuită, şi pe drumul greşit. 

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *