E adevãrat cã președinta partidului, Simona Man, a absolvit facultatea de medicinã veterinarã, dar la Galați nu suntem

Reporter: Nici nu s-au aranjat treburile de după alegerile locale, că la PPDD a reînceput reformare în stil Băsu: tu pleacă acasă, tu vei fi suspendat, tu…Titi Ene, de exemplu, şi-a luat jucăriile şi s-a bosumflat la comanda lu DD?

Cătălin Poalelungi: Nu e adevărat! Partidul l-a suspendat. Conducerea de la centru. Doar pe el. A fost o inabilitate de comunicare. Picu Roman şi cu Primarul de la Pechea au fost mai rapizi, erau acolo şi ei, Ene era cam obosit după drum, şi nu au stabilit o punte de dialog. Fusese cu nepoţelul la un control medical…Dar Titi Ene nu e un tip care lansează conflicte. Nu e genul. El are disponibilitate la dialog, dar erau nişte precedente…Numirea lui Picu cerea un dialog, era acolo Simona Man şi secretarul Liviu Neagu. Ei privesc lucrurile la modul uniform, dar multe din situaţii trebuie să aibă o pregătire prealabilă. A fost o problemă de manieră. La organizaţia noastră e o situaţie care stârneşte confuzii. Picu a fost lider la PC, l-a susţinut pe Ciumacenco şi la nici o lună  vine preşedinte la municipiu, la PPDD. Recomandat de ce şi de cine? E vorba de o procedură, nu de Picu. Oricine e binevenit, dar e bine să se ţină cont şi de oamenii din teritoriu şi de structura care a făcut ceva. Nu suntem o structură oarbă, oamenii nu sunt hidrocefali. E adevărat că preşedinta partidului, Simona Man, a absolvit facultatea de medicină veterinară, dar la Galaţi nu suntem boi! Oamenii au personalitate. Ori, genul ăsta de ţinere la distanţă este lipsă de respect. Nici pe ei nu-i onorează. După ce am bătut sute de kilometri, doamna nici măcar nu a avut bunul simţ să ne spună că e ocupată, că e mai preocupată de problemele altora. Nu ne-a spus, nici revedere la plecare, ceea ce demonstrează proastă creştere. E o situaţie anomalică. Cică se face aşa în numele lui Dan Diaconescu, că el munceşte noaptea. Dacă ei vor să conducă România, cred că e timpul să trecem la consumul de energie pe timp de noapte. Da mai lucrează cineva în schimbul trei?

Rep.: O delegaţie de doi oameni de la PPDD Galaţi!

C.P.: La Bucureşti au fost 10 oameni. Samir Oancă din Tecuci a cerut o audienţă la dna preşedinte. Şi i s-a spus să vină întregul birou permanent judeţean. Ne-a amânat de sâmbătă, luni, şi…Aţi văzut ce a fost. Când a venit DD la Galaţi, a fost întâmpinat de sub 1000 de oameni, aduşi din suburbii. Motivul e simplu: piaţa politică a Galaţiului este bătătorită, de 20 de ani, de toate partidele. Organizaţia a fost ultima din ţară…Au amânat că poate vine Durbacă şi Boldea. Boldea chiar era preferat, dacă nu era chestia aia…Ene a fost tot timpul doar o roată de rezervă. Asta frustrează. Când numele cuiva e neatins, e un om onest, care are gânduri bune pentru colectivitate…Şi el, şi eu ne putem retrage oricând din politică. Nu ne deranjează dacă colegii mei or să retragă sprijinul politic sau dacă mă vor da afară din partid…

Rep.: Care „colegi"?

C.P.: Nu am de gând să fac polemică. Cineva a mârâit prin presa locală că partidul nu are nevoie de individualităţi. Dar Dan Diaconescu ce este, nu o individualitate? Nici în epoca lui Stalin nu era nevoie de promotori…Dar partidul are nevoie de oameni pregătiţi, de profesionişti.

Rep.: De exemplu Chebac!

C.P.: Orice om este binevenit în partid. Cel puţin în organizaţia de la Galaţi, aşa cum am considerat-o noi. Dar dacă ei vin numai în postura de împăraţi, de împăraţi principali şi aiatolahi…Dar următorii oameni de valoare pe ce poziţii vor mai veni? Preşedintele este post ocupat. Cel de la municipiu este şi el ocupat. Următorul ce va fi? Aiatolah principal, împărat esenţial, preşedinte director de împărat? Sunt curios! Nu era bine ca Chebac, la poziţia şi la banii lui să-l sune pe Ene şi să spună:„Bă, dau şi eu o masă!?" Se adunau băieţii la un rotisor, la o salată şi mă gândesc dacă oamenii nu l-ar fi iubit şi ei ar fi fost cei care să-l recomande. Dacă tu te respecţi pe tine şi eu mă respect pe mine, îţi va fi greu să-mi fii duşman. Eviţi să-mi faci rău, e o lege a naturii. Dar când tu vii pus de alţii care ne dispreţuiesc, şi nu ţii cont de rezultatele muncii noastre, vii şef peste noi, deci nici tu nu faci decât să ne dispreţuieşti.

Rep.: Pe şefii de la PPDD nu-i bănuiesc că au imaginaţie.

C.P.: Trebuie să ai stofă de lider! Dacă nu, eşti doar un slugoi. Sau un interesat. Ăsta este alpinism politic, nu ledership. Leadership este când te împing oamenii. Ei sunt nişte gângavi. Eu sunt viitorul lider al viitorului. Eu nu m-am născut  ca să fur de la gura copiilor nimănui. Visez să mă ajute Dumnezeu să mor în iahtul meu personal, dar vreau să-l fac din munca mea! Dacă nu, rămân curat şi mă plimb pe malul Dunării.

Rep.: De ce ar fi exclus Poalelungi, care deja a trecut prin filtrul alegerilor?

C.P.: Sunt mult prea mare pentru ei! Vin alegerile naţionale, dar noi suntem singurii trecuţi prin filtrul alegerilor locale. Cei de la Bucureşti au trecut prin vre-un filtru al electoratului? Cei de la Bucureşti sunt oameni de partid care gândesc ca nişte funcţionari. M-ar elimina, sunt incomod. Deja mă pârăsc că nu mă duc la partid. Păi, eu am treabă. Nu îi ţin pe ei de mână, nu am timp. Trebuie să dau jumate din indemnizaţia mea ridiculă de consilier, de 2 milioane, la partid. Abia ajunge pentru benzina de mers la Consiliu. Dacă vre lumea să mă găsească, mă găseşte. Am trei mii de numere în telefon…Nu pot să fac şcoală politică de iluminare, unor băieţi care au făcut doar politică. Dacă ei vor să moştenească racilele din trecut, n-au decât. Eu sunt un om din viitor, care n-are nevoie de trecutul lor neperformant. Poate voi fi viitorul Durbacă, sau poate îl voi eclipsa pe Durbacă. Am stat o perioadă de timp pe lângă el, şi ştiu să-l depăşesc. Eu am scos 15 000 de voturi cu un afiş. Oamenii ăia s-au uitat în gura mea, cei care mă critică nu au avut nici un proiect pe care să-l propună. Dacă spun că partidul nu tolerează individualităţile, de ce au avut nevoie de mine în campanie?

Rep.: Ca să-l poate pune pe Picu şef în timp ce lumea era în vacanţă!

C.P.: Eu nu judec aspru, eu vreau să văd părţile bune. Dacă e om de onoare, Picu ar putea spune: „Băieţi, poate n-am găsit  o formulă de comunicare adecvată, poate mi-a fost teamă de voi, dar eu vă respect, şi ca bună credinţă, eu nu particip la viitoarele alegeri." Asta l-ar ajuta să recupereze din handicapul de imagine.

Rep.: S-a inventat telefonul, se poate propune o discuţie de fond.

C.P.: L-am sunat, i-am dat mesaje…La ultimul apel a deschis, şi a început să spună că nu se aude, şi mi-a închis telefonul în nas. Dacă el crede că are viitor…Cum să-l pui pe Chebac şef, când el a fost contracandidatul tău până acum o lună? Putea fi susţinut, şi într-o perioadă să-l laşi să demonstreze ce proiecte are. Dar e nevoie de multă cultură comunitară. Şi nu suntem noi în situaţia asta.

Rep.: Proiectul politic al lui Picu a fost o vilă în spatele Casei de Pensii. Care o fi actualul lui proiect?

C.P.: Majoritatea celor din partid nu ştiu cu ce am candidat eu în faţa electoratului. Şi nu ştiu ce am propus.

Rep.: Păi ei unde erau?

C.P.: He, he, he! Ei erau la UNPR. Teodorescu spunea că vrea să fie pe locul doi, după Chebac. A spus-o şi Simona Man. Teodorescu se ascundea de lume, să nu ia din voturile lui Chebac. Am propus să fie exclus. Stătea prin colţuri, să nu-i strice votul lui Chebac! Hă, hă, hă! Caragiale a murit prea devreme. Ar fi avut astăzi mai multă treabă.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *