Politica Republicuţei la botul calului

Faultul la Primarul fotbalist nu se fluieră

 

 PNL-ul gălăţean este de departe cel mai tare partid la noi, aflat pe cai mari, cu primari în cele două municipii şi la fel în marile comune, cu reprezentanţi numiţi mai peste tot în deconcertate, consilii de administraţie, agamani, directori de tot felul şi tot aşa. Dobre, mână de fier în propria adunătură, uns cu toate alifiile, a cam dat-o în bară ca semiministru când a întâmpinat greutăţi, arătându-şi limitele printr-o demisie care i-a compromis tot viitorul şi prezentul politic. Acum noi ştim că este puturos şi plin de el şi că a fost umflat cu pompa peste măsură, urmare fiind că pentru judeţul acesta amărât nu a făcut nicio căcărează, adică Nimic.

Dar, marea problemă a noastră, dar şi lor, o constituie Primarul fotbalist Marius Stan. Gata, s-au terminat cele trei luni de „miere", iar dacă tragem linie ne apucă durerea de burtă! Omul se vrea independent de tot ceea ce este politic (lucru lăudabil de altfel), numai că încearcă o guvernare gen „feuda mea", bazată pe interese ale apropiaţilor, înconjurat de neica nimeni, având  filozofia  „ce mare şi tare, ce frumos şi deştept sunt eu". Boală veche şi transmisibilă precum SIDA, care atinge o anumită categorie de indivizi care ajung la putere.

Şi, ca să nu ne înjure de pomană, o să punem în discuţie două aspecte:

 dacă după nouăzeci de zile se conturează vreo strategie, ceva acolo, cu privire la economia municipiului, la scăderea numărului de şomeri, la investiţii etc. Nu market-uri, nu stadioane, nu aqualanduri, nu cârciumi şi tot aşa. Lucruri de genul acesta orice primăraş, ori nene cu funcţie ştie să aprobe.

A doua problemă se referă la cine te înconjoară, cine te consiliază, şi se cunoaşte că cei mai puternici şi buni sunt cei cu consiliere de mare calibru. Păi, tu vii în plenul Consiliului, ceri patru posturi de consilieri şi angajezi nişte caca-maca precum şoferi, sau un individ care până acum a fost managerul sau reprezentantul, sau impresarul iluzionistului Johanness. Dacă ai nevoie de fachiri sau iluzionişti ca să ne ameţeşti, ai dat-o în bară.

În rest, nu ne impresionează deloc, ba din contră, bilele albe şi scriitura linguşitoare a unei zvoniste ce are aneleul mare şi care la fel proceda şi cu predecesorul Nicolae.

 

Bacalbaşa e mai aţos decât bocancul din ciorbă!

 

 PSD-ul local, căzut al doilea ca importanţă şi mărime (din cauza conducătorilor iubiţi şi stimaţi) are mari probleme interne, zvârcolindu-se, având convulsii care se cronicizează de la o zi la alta.

În primul rând, partidul acesta, la noi în Republicuţă, care era ca Făt Frumos, a ajuns ca Baba Cloanţa, devorându-şi proprii membri cu o satisfacţie greu de imaginat.

În loc să-i recupereze pe cei „rătăciţi" cu  Ciumacenco în frunte, sute de tineri valoroşi au fost şi sunt ignoraţi cum la fel sunt nume grele care nu pupă condurul şefilor. Această grupare politică ajunsă ca un lup jigărit, nu mai are nici măcar o mână de indivizi valoroşi cu care să iasă în faţă, de aceea Saghian apelează la conţăranii săi fără nume şi calibru pentru  a-i planta pe diverse funcţii ce aparţin celor trei trandafiri.

La municipiu, Florinel Popa a devenit mobilă cu rol de decor prin grija Primarului penele, iar la judeţ Bacalbaşa îi înşeală pe cei care l-au pus, în ideea că va apăsa pe butoane aşa cum îi dictează. Omul acesta se pare că are mai multă personalitate decât s-a crezut şi nu se lasă înfrânt aşa cum credeam cu toţii, devenind inflexibil şi neaducător de profit şefilor de partid şi nu numai (vom reveni).

Or  aceştia au început să înjure, să buşească, să-şi smulgă părul din cap, nervoşi la culme că judeţul nu e ce au visat, iar municipiul Galaţi nu mai este al lor.

Dar lasă că or să vină alegerile parlamentare peste puţin timp, iar partidul falnic, cu ai săi conducători au să înfrângă cu alde Pâslaru, Roşca, Butunoi şi toată liota care au făcut oraşul şi judeţul nostru să moară, devenind mic, mic, mic.

 

Ciumacenco l-a readus în politică pe Toader

 La PDL-ul local, o parte din lucruri s-au aşezat, dar rămân în continuare multe altele care trebuie să-şi găsească rezolvarea. Aşa cum anticipam în ultimul număr al ziarului nostru, înainte de apuza de apariţie, Mişu Capră, preşedinte interimar, nici nu a apucat să i se usuce cerneala de pe hârtia de numire şi a fost înfrânt prin obligaţia de a demisiona. Omul acesta chiar nu ne-a impresionat vreodată cu ceva anume, impresionându-l pe Blaga la inundaţii, unde îl întâmpina încălţat în cizme şi cu salopetă, culegând roadele la umbra generalului Zaharia. Moale, greoi în exprimare, încruntat şi cu o mutră serioasă, cu o statură fizică ce impresiona şi domina, îţi crea impresia unui individ puternic, cu hotărâre şi abnegaţie. În realitate, cam greu cu manageriatul, cu politica, cu ştiinţa studiului ca exerciţiu aplicat, cu „pălăria" care întotdeauna a fost prea mare pentru boemul şi bonomul „conu'  Mişu". Apropo, ce a făcut EL pentru GALAŢI cât a avut funcţii în GUVERNUL ROMÂNIEI? Un mare caca.

S-a întors Toader, dar nu singur,  ci în tandem cu Ciumacenco şi fără OM BUN,  cel care a reuşit singur să-şi dea cu stângul în dreptul, ajungând de căruţă, fără orizont, pe linie moartă, de unde toată adunătura de jeguri cu care s-a înconjurat nu mai poate să-l scoată.

Mişcarea inteligentă a lui Toader de a-l aduce pe Ciumacenco la municipiul Galaţi, trebuie musai dublată de două lucruri: una ar fi să desăvârşească o dată pentru totdeauna curăţenia în partid şi să scape de interlopi şi gunoaie, compromişi sau neica nimeni precum Cadar, Ţăranu, Rugină (ăsta cică cerea bani de la oamenii de afaceri pentru a accede la fonduri UE) şi mulţi alţii, iar a doua măsură vizează depistarea şi cooptarea unor indivizi puternici, cu nume şi renume, care să fie promovaţi pe listele parlamentare cu rol de a reuşi sau a trage partidul mai sus, care este în suferinţă şi cu procent de subzistenţă.

Altfel, Toadere, după alegerile din decembrie nu te mai salvează nici draku' şi nici Preşedintele.

 

Ene, sandviş între chiflele Picu şi Chebac

 

*PP Dan Diaconescul, la noi în Republicuţă, păstrează din punctul nostru de vedere locul patru şi s-ar putea ca la alegerile din  decembrie să ne producă oarece surprize, greu de digerat din partea tuturor agăţaţilor, aleşilor pe viaţă, veşnicilor politruci trimişi de populime ca să nu facă nimic în PARLAMENT.

Toate acestea rămân valabile doar dacă tensiunile din sânul conducerii partidului sunt eliminate şi rămâne Preşedinte Ene care, iată,  fără experienţă politică, din nimic, a reuşit să scoată nouă consilieri judeţeni şi municipali, plus primar de Pechea.

Dar omul acesta „nevinovat" se pare că e pe ducă, mâncat fiind de doi traseişti politici, ejectaţi anterior din alte partide, ciolănari şi cioflingari, puşi pe căpătuială, care,  se spune prin târg,  ar fi „cotizat" doar în primă fază cu 100.000 euroi ca să pună mâna pe putere. Cu Picu Roman la municipiu şi protectorul acestuia, Chebac, la judeţ, vom căpăta dimensiunea unei făcături de partid, partidul televiziune, al unei caricaturi de individ ce ne tâmpeşte noapte de noapte casnicele, pensionarii şi amărâţii semianalfabeţi.

Chiar dacă aşa stau lucrurile, pe principiul „proşti, da mulţi", ne putem aştepta ca la parlamentare să avem, musai , reprezentanţi ai acestui partid pitoresc, specific dâmboviţean.

 

Durby n-a întins copita

 

 Despre Partidul Conservator numai de bine, adică „există dar lipseşte cu desăvârşire", intrând într-un anonimat greu de explicat. De fapt, partidul lider -Durbacă, din Republicuţa noastră se stinge încet, încet, pe măsura trecerii anilor care sunt vizibili şi au lăsat urme pe „marele Durby". În loc să lupte până la capăt (care ar fi ăla),  să-şi ridice echipa la rang de decizii şi să asigure viitorul partidului astfel, omul acesta s-a pleoştit de tot, s-a zaharisit, spre satisfacţia concurenţilor politici. Şi noi credeam că Durbacă este verde şi mai poate, urmând exemplul lui Iliescu care, la peste optzeci de ani, este extrem de activ.

Oricum, el plăteşte greşelile lăcomiei, aroganţei şi promovării unor lingăi.

Până data viitoare să auzim de bine.

 

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *