Toader a ajuns ce l-a visat Domnica: un nimeni cu bani

Aşa cum am tot scris în repetate rânduri, Mircea Toader era şi este o victimă a propriei lăcomii băneşti şi de parvenire socială, apucături în care îl întrece doar soaţă-sa Domnica, o tanti spălătoare de bancnote, prin curăţătoria chimică din strada Morilor. Sigur că Mişu Capră era aşa de bun prieten cu Vasile Blaga, pe vremea când acesta era ministru la Administraţie şi Interne, iar el Prefect de Covurlui, încât l-a costat chiar funcţia după un exerciţiu de trei ani, dar şi părăsirea peneleului încheiată cu ascensiunea prin pedele.
Şi dacă tot datorează atât de mult acestui partid sinucis, fără să-l fi costat vreun dividend, a venit acum  să reconstruiască pe această enclavă a interlopilor şi lighioanelor politice, Partidul Popular. Dar eu îi cunosc felul şi firea de boier, de om de club a lui conu Mişu. Aşa că el va fi Capră doar pentru revenirea lui Toader la şefia judeţenei pepe (pedele), undeva prin finele lui septembrie, începutul lui octombrie.
O fi Toader lacom şi excesiv de familist dar a căpătat exerciţiu organizatoric şi a învăţat, fie şi prin imitaţie, butoanele politicii şi apucăturile de baronet local care ştie să taie cuţitul cu pâinea şi pe întuneric! Aşa că trece în plan îndepărtat în această perioadă caniculară ca să revină întărit şi legitimat prin vot, delegaţii pentru conferinţa judeţeană fiind selectaţi tot de el & Mişu Capră. Iar Capră, lui îi stă mai bine să fie boier de cafenea, de asfalt, aşa că el va trage la sorţi cu Toader în aşa fel încât lui săi revină preşedinţia municipalei pepe (pedele). Asta în cazul în care Nicuşor Ciumacenco refuză definitiv această im(postură) de a reclădi organizaţia  atomizată prin vrerea lui Necula de a nu fi părtaş la astfel de moarte prin sinucidere a pedele, instinctul de animal politic tânăr determinându-l să plece de aici, dinainte de alegerile locale.
Una peste alta, Capră va fi oareşceva, dar sigur Mircea Toader va fi mai mult decât este acum: un nimeni cu bani care nu va rămâne în istorie.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *